Categorieën
Uncategorized

5 tips hoe jij je zonnebril/bril kan onderhouden

5 tips hoe jij best je zonnebril/bril kan onderhouden

Het onderhouden van je zonnebril of bril is essentieel om ervoor te zorgen dat deze altijd in topconditie verkeert en je ogen op de best mogelijke manier beschermt.

In deze blog delen we 5 handige tips om ervoor te zorgen dat je bril er altijd fantastisch uitziet en optimaal presteert. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw zonnebril of bril in topvorm kunt houden!

1. Reinig regelmatig de glazen

Het is belangrijk om de glazen van je bril schoon te maken, omdat stof en vingerafdrukken zich gemakkelijk kunnen ophopen. Gebruik een zachte doek. Vermijd het gebruik van papieren doeken, omdat deze krassen kunnen maken op de glazen.

2. Bewaar je bril op een veilige plaats

Zorg ervoor dat je je bril op een veilige plek bewaart wanneer je hem niet gebruikt, bijvoorbeeld in een brillenkoker. Dit voorkomt dat de bril beschadigd raakt of vuil wordt.

3. Vermijd hitte

Houd je bril uit de buurt van extreme hitte, zoals de oven of de dashboard van je auto op een zonnige dag. Hitte kan de coating op de glazen beschadigen en vervorming van het frame veroorzaken.

4. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen

Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, zoals glasreinigers of allesreinigers, om je bril schoon te maken. Deze middelen kunnen de coating van de glazen beschadigen en het frame beschadigen.

5. Laat je bril repareren door een professional

Als je bril gebroken of beschadigd is, laat deze dan repareren door een professional. Probeer niet om de reparatie zelf uit te voeren, omdat dit de bril nog verder kan beschadigen. Valt je bril niet te repareren? Bekijk hier onze assortiment.

Of je nu een brildrager bent of je favoriete zonnebril draagt, het is essentieel om je bril goed te onderhouden. Met onze handige tips kun je ervoor zorgen dat je bril altijd schoon en in topconditie is, zodat je altijd de best mogelijke bescherming en helderheid krijgt. Dus, neem deze tips ter harte en geef je bril de aandacht die het verdient, zodat je er nog lang van kunt genieten. Nog meer tips? Bekijk deze blog.

3 redenen waarom een zonnebril ook in de winter belangrijk is!

3 redenen waarom een zonnebril ook in de winter belangrijk is!

Een zonnebril niet van belang in de winter? Think again! Wij geven je 3 belangrijke redenen waarom investeren in een zonnebril (op sterkte) de moeite loont!

1. Verblinding door de laagstaande zon
Veel mensen hebben altijd een reservebril in de auto, maar heb jij ook een zonnebril binnen handbereik? Het opkomen en ondergaan van de zon kan heel mooi zijn, maar ook heel gevaarlijk.

Fel zonlicht kan gevaarlijke situaties veroorzaken in het verkeer, of je nu rijdt, fietst of loopt. Je merkt dat andere weggebruikers langzamer zijn door de schittering van de zon.

2. Schadelijke gevolgen uv-straling

We weten allemaal dat de zon schadelijke uv uitstraalt, maar wist u dat de hoeveelheid ultraviolette stralen bijzonder hoog is van november tot maart?

Vooral in de winter weerkaatsen meer zonnestralen op oppervlakken zoals natte wegen en sneeuw. Daarom zijn zonnebrillen onmisbaar in de winter.

3. Statement sunnies

Naast bescherming zien steeds meer mensen een zonnebril als een stijlvol modeaccessoire. En we kunnen het alleen maar bewonderen!

Of je nu op zoek bent naar tijdloze stukken, kleurrijke zonnebrillen, zwarte statement zonnebrillen, sportbrillen, skibrillen, je vindt zeker wat je zoekt. Kijk hier voor een compleet overzicht van het merk.

Zwarte bril

Wij helpen je graag verder!
Voor een zonnebril met kwalitatieve, uv-beschermende glazen raden wij jou aan de opticien te bezoeken. Als vakopticien geven wij jou graag advies omtrent de juiste montuur- en glaskeuze. Wie veel tijd buitenshuis of in de wagen doorbrengt, kan bijvoorbeeld baat hebben bij een zonnebril met gepolariseerde glazen. Een gepolariseerde zonnebril filtert storende reflecties van het zonlicht op natte wegen, gras of water. Heel wat collecties zoals Serengeti, Tom Ford, DITA of Chanel bieden deze standaard aan. Draag je contactlenzen of een bril op sterkte? Investeer dan in een zonnebril met (gepolariseerde) zonneglazen op sterkte. Zo geniet je van een optimaal zicht én maximale bescherming.

Categorieën
Uncategorized

3 brillentrends herfst/winter 2022

Donkere vrouw draagt transparante bril

3 brillentrends herfst/winter 2022

Benieuwd naar de mooiste brillentrends voor het komende najaar? Wij lijstten onze 3 favoriete brillentrends voor herfst/winter 2022 voor jou op!

Trend 1: Brown is the new black

Neem afscheid van die zwarte bril en kies voor een bruine montuur. Je kan wegdromen bij een rijk kleurenpalet: warme karamel tinten, de gekende tortoiseprint, intens chocoladebruin…

Keuze ten over! En zo staat wel iedereen met een bruine bril! Bovendien is dit een kleur die je gemakkelijk met je verschillende looks kan combineren. Niet meer twijfelen, toch?

Trend 2: Hallo vierkantmontuur

Hallo vierkant exemplaar! De vierkante bil is erg populair. Hoewel het voor velen aanvankelijk wat wennen was aan de opmars van hoekige frames, merken we dat jullie er intussen helemaal klaar voor zijn!

Uiteraard moet je bril passen bij de vorm van je gezicht. Zo kan een vierkante bril met afgeronde hoeken toch mooi passen bij een hoekiger gezicht, terwijl een strak model de perfecte keuze is voor een ronder gezicht.

Trend 3: Details are key

Een hippe bril vormt de perfecte finishing touch! En dan mag hij gerust een speciale afwerking hebben. Bij modemerken als Gucci, Celine of Fendi sieren opvallende logo’s of een extra balkje aan de bril.

Ook de Chanel brillen met leder doorvlochten veren & charms zijn het proberen waard!

Extra trend
Deze winter mag kleur niet ontbreken, niet in je outfit, maar ook niet in je bril! De belangrijkste trendkleuren voor deze winter zijn ongetwijfeld groen en blauw. Klaar om je hart te laten veroveren? Of je nu blond, bruin of rood haar hebt, zowel een groene als blauwe bril kan jouw gezicht helemaal doen opleven. Durf je toch niet all the way gaan? Ga dan voor een subtieke kakigroene kleur, al dan niet gecombineerd met metaal of voor een montuur in semi-transparant acetaat. De kleur zet jouw ogen in de kijker, maar blijft zo toch subtiel.

Hoe weet je of je een bril nodig hebt?

Hoe weet je of je een bril nodig hebt?

Als uw zicht verslechtert, gebeurt dit meestal langzaam en geleidelijk. Dit maakt het moeilijk voor u om te merken dat uw gezichtsvermogen is verslechterd. In deze blog willen we je vertellen welke symptomen erop kunnen wijzen dat je een bril of nodig hebt en wat je moet doen als je zicht verslechtert.

Deze symptomen kunnen erop wijzen dat je een bril nodig hebt

1. Wazig zien
Een veelvoorkomende oorzaak is wazig zien. Wazig zien is meestal een geleidelijk proces dat u niet meteen opmerkt.

Een veelbetekenend teken is als andere mensen op straat je altijd herkennen voordat je ze herkent. Maar ook als je geen enkel blaadje meer aan een boom ziet, of je de letters op een verkeersbord niet goed kunt lezen, is het verstandig om goed naar je ogen te kijken.

2. Leesproblemen
Van de zwaksten is bekend dat ze moeite hebben met het lezen van ondertitels op tv.

En degenen met positieve energie moesten vaak de krant of het boek verder dragen om de brieven te lezen. Maar ook slechtziende mensen hebben vaak moeite met lezen op slecht verlichte plaatsen. Moeite met lezen – zowel dichtbij als veraf – kan ook leiden tot een verkeerde houding.

3. Hoofdpijn

Een andere veelgehoorde klacht is hoofdpijn. Als je niet goed kunt zien, hoe minimaal ook, moet je extra inspanning leveren. Je knijpt bijvoorbeeld met je ogen om scherper te kunnen zien.

Behalve hoofdpijn, zijn vermoeide ogen daar ook regelmatig een gevolg van. Wanneer je last hebt van hoofdpijn en niet helemaal goed ziet, kan het dragen van een bril of lenzen de oplossing zijn.

Zwarte bril

Heb ik een oogmeting nodig?
Heeft u een of meer van bovenstaande symptomen? Wij raden u dan aan om naar een opticien te gaan voor een oogonderzoek. Tijdens deze oogtest controleert men de gezondheid van uw ogen. Hij zal u ook controleren op oogafwijkingen en welke u heeft. Elk oog wordt afzonderlijk onderzocht en er wordt ook gekeken naar hoe uw ogen samenwerken. Op basis van de zichttest krijgt u persoonlijk advies zodat u weer comfortabel en helder kunt zien. Daarna kun je direct een passende bril kopen. Een opticien kijkt niet alleen naar uw oogafwijkingen, maar weet ook welke bril het beste bij u past. Hij bepaalt dit aan de hand van je gezichtsvorm en de kleur van je haar, huid en ogen.